SAVE THE DATE; do 27 juni, van 15.05 tot 18.15

Associate degrees Academie bestaat 5 jaar

Komende zomer staan we daar uitgebreid bij stil met een feestelijk programma. Een terugblik en samen vooruitkijken naar de toekomst met alle bestuurders en partners uit het onderwijs en werkveld, hoort daar natuurlijk bij. Daarom vragen we je om donderdag 27 juni, van 15.05 tot 18.15 uur te reserveren in je agenda.

We hopen dat je komt, want dat we dit eerste lustrum kunnen vieren, is mede dankzij jou.

Laat ons weten dat je komt
We werken hard aan een mooi programma. Hiervoor is het fijn als we weten of je erbij bent op 27 juni. Klik hier om aan te melden. De officiële uitnodiging en het definitieve programma volgen half april.

TotalEnergies en H2point openen een waterstoftankstation in Roosendaal

Een nieuw waterstoftankstation voor lichte en zware voertuigen

Het nieuwe publiek toegankelijke waterstoftankstation bevindt zich aan de Aanwas, bij afrit 20 van de A17 in Roosendaal. Het levert waterstof (H2) met een druk van 700 bar, geschikt voor personenauto’s en andere lichte voertuigen, en 350 bar, voornamelijk gebruikt voor zware voertuigen zoals bussen en vrachtwagens. Verder heeft het station vier 300 kW oplaadpunten voor snelladen van elektrische vrachtwagens en personenauto’s.

Het waterstoftankstation in Roosendaal is het resultaat van een samenwerking tussen TotalEnergies in Nederland en H2point en maakt deel uit van het heavy duty netwerk van waterstoftankstations dat TotalEnergies momenteel ontwikkelt in Europa. Het is ook de planning dat dit station deel uit gaat maken van de aangekondigde joint venture met Air Liquide, die tot doel heeft om in de komende jaren meer dan 100 waterstofstations voor zware voertuigen te realiseren op belangrijke Europese wegen – voornamelijk in Frankrijk, de Benelux en Duitsland.

Het nieuwe waterstoftankstation is mogelijk gemaakt door financiële steun van de Nederlandse overheid en de Europese Unie. Er is gebruik gemaakt van een financiële stimuleringsbijdrage uit de DKTI-regeling, waarmee de Nederlandse overheid projecten in duurzame mobiliteit ondersteunt, waaronder de bouw van waterstoftankstations. Daarnaast is er Europese financiering verkregen vanuit BENEFIC, een grensoverschrijdend en innovatief project voor de ontwikkeling van laad- en tankinfrastructuur voor alternatieve brandstoffen voor vervoer.

Bron: TotalEnergies

METERS MAKEN MET DATA

Hoe staat het met de digitale conditie van jouw bedrijf?

De ontwikkelingen op het gebied van supply chain automatisering en data nemen een enorme vlucht. Het is als (MKB) bedrijf amper bij te houden welke acties je het
beste op kunt pakken om je bedrijf te digitaliseren en in te spelen op de behoefte van de markt en personeel.

Ervaring uit de afgelopen jaren leert dat digitalisering onontbeerlijk is om je bedrijf toekomstbestendig(-er) te maken. Om als bedrijf hierin meters te maken, is het belangrijk om de huidige digitaliseringsstaat van je bedrijf in kaart te kennen. En op basis hiervan, kun je relevante next steps benoemen.

Met de supply chain digitaliseringsscan breng je in kaart waar jouw onderneming staat op het gebied van digitalisering. De scan richt zich op data en ICT op het gebied van warehousing en transport. Met behulp van een statusdashboard en een bondig actieplan ga je met LCB in gesprek over de uitkomsten en implementatie.

Interesse in de supply chain digitaliseringsscan?

Neem dan contact op met:
Bas Holland
holland.b@lcb.nu | 06 – 13 51 14 44
Eveline van der Vooren
vooren.e@lcb.nu I 06 – 17 49 86 02

Of met je vaste contactpersoon van REWIN

SAVE THE DATE Actiemiddag ‘Waterstofkansen in Brabant’ 25-01-2023

Locatie:
Het Provinciehuis

in ’s-Hertogenbosch

Datum:
Woensdag 25 januari 2023

v.a. 15.00 uur

Actiemiddag ‘Waterstofkansen in Brabant’

Woensdag 25 januari 2023 v.a. 15.00 uur in het Provinciehuis in ’s-Hertogenbosch

Geïnspireerd door deskundige sprekers gaan wij met elkaar in gesprek over de kansen voor waterstof in Brabant. Het accent ligt op de kansen voor de industrie en de logistiek en (zwaar) transport. Maar ook wordt ingegaan op belangrijke randvoorwaarden, zoals de infrastructuur voor waterstof en de decentrale produktie van groene waterstof.

Organisatie samen met VNO-NCW BrabantZeeland U kunt zich alvast aanmelden: academy@vnoncwbrabantzeeland.n

UITNODIGING Dag van de ondernemer Roosendaal 2022

16 november vanaf 19:00 uur Dag van de ondernemer! Ondernemen is topsport. Iedere dag weer leveren jullie als ondernemers topprestaties en daarom willen wij jullie, namens de gemeente Roosendaal, graag in het zonnetje zetten tijdens het jaarlijkse netwerkevent.

Security in Roosendaalse Logistiek

Donderdag 13 oktober jl. was er een bijeenkomst over Security in Roosendaalse Logistiek waarbij burgemeester Han van Midden de opening speech heeft verzorgd.

Het was een geslaagde bijeenkomst die door het Platform voor Veilig Ondernemen, in samenwerking met het Logistiek Platform Roosendaal, is verzorgd …

Uitnodiging netwerkbijeenkomst
14 november

Netwerkbijeenkomst

Regio West-Brabant Midden

Beste geïnteresseerde, 

Op 14 november 2022 organiseren we voor Sterk Techniekonderwijs regio West-Brabant Midden weer een nieuwe netwerkbijeenkomst.

Dit keer met gastspreker Rens van de Vorst en veel tijd om concreet te netwerken.

Datum: 14 november 2022
Tijd: 16.00 tot 17.30 uur
Locatie: AM&TS, Aviolandalaan 35, Hoogerheide

We hopen je dit keer weer te zien.
Aanmelden kan via deze link en tot uiterlijk 7 november.

Voor de aanmelding bij de beveiliging van het terrein is het erg belangrijk dat je in het formulier je voor- en achternaam correct invult. 

Ps. Zorg dat je je 14 november uiterlijk om 15.45 uur meldt bij de beveiliging om in te checken.

Met vriendelijke groet,
Marjolein van der Velden en Sanne Ligtvoet
Accountmanagers STO WBM

Rens van de Vorst 

Rens van de Vorst combineert een gefundeerd inzicht in de principes achter technologie met vurige stand-up comedy, met maar één doel: ons na laten denken over onze relatie met technologie. Maakt technologie ons leven beter? Weten we wel wat beter is? Waarom is ‘datagedreven’ een slecht idee? Rens schuurt, vermaakt én inspireert.

Uitnodiging netwerkbijeenkomst
12 september

Beste geïnteresseerde, 

We nodigen je graag alvast uit voor de eerstvolgende netwerkbijeenkomst van STO West-Brabant Midden. Tijdens onze netwerkbijeenkomst gaan we naar de vijf thema’s uit onze regio kijken: biobased toepassingen in de bouw, energietransitie & duurzaamheid, smart farming, smart logistics en smart mobility.

Datum:  12 september 2022
Tijd:      16.00-17.30
Locatie: Bouwschool Breda, Biesdonkweg 31, 4826 KS Breda

We hopen je daar te zien!

Aanmelden kan via deze link.

Met vriendelijke groet,
namens Techniektalenten
Sanne Ligtvoet

Een primeur: 1e hybride Scania bij Jan de Rijk Logistics

Deze week is de eerste hybride Scania bij Jan de Rijk Logistics in Roosendaal afgeleverd.

De truck zal ingezet worden in de winkelstraat distributie, zodat Jan de Rijk in de binnensteden klimaatneutraal kan afleveren.

Rondetafelgesprek Baseline Logistiek West-Brabant woensdag 15 juni

Datum: woensdag 15 juni
Tijdstip: 15.30 – 17.30 uur, met aansluitend een borrel
Locatie: kapel, University of Applied Sciences

Mgr. Hopmansstraat 1, 4817 JT Breda


We nodigen u, met andere deskundigen vanuit bedrijfsleven, kennisinstellingen en overheid, graag uit voor het Rondetafelgesprek ‘Baseline Logistiek West-Brabant’. West-Brabant staat al jaren in de top 3 van logistieke hotspots. We zijn een logistieke regio en zullen dat vanuit onze ligging altijd blijven. We staan tegelijkertijd voor flinke uitdagingen. Dit vraagt om keuzes voor de lange termijn.  
 
Tijdens deze bijeenkomst presenteert Logistics Community Brabant (LCB) de conceptversie van de baseline voor West-Brabant als logistieke regio. Wat is logistiek in West-Brabant? Welke ontwikkelingen en transities zijn koersbepalend en waar liggen kansen en bedreigingen voor de logistieke sector van West-Brabant? We gaan vervolgens graag met deskundigen in gesprek over deze baseline voor logistiek West-Brabant. 

Op basis van de baseline willen we, in de volgende fase, bepalen wat voor logistieke regio we in de toekomst willen zijn en welke keuzes we daarvoor moeten maken.

Wij ontvangen u graag op 15 juni bij BUas. U kunt zich via onderstaandeaanmeldknop aanmelden.  

Eveline Riedé, projectleider logistiek RWB