Cybersecurity Event, specifiek voor logistieke bedrijven in West- Brabant

Op donderdagochtend 31 oktober van 7.30 – 10.00 uur organiseert Logistiek Platform Roosendaal in samenwerking met Platform Veilig Ondernemen (PVO) Zeeland West-Brabant een inspirerend evenement over cybersecurity, specifiek voor logistieke bedrijven in West-Brabant.

Cybersecurity is actueler dan ooit

Veiligheid, en in het bijzonder cybersecurity, is voor logistieke bedrijven actueler dan ooit. Terwijl fysieke criminaliteit afneemt, neemt de dreiging van cybercrime toe. Eén op de vijf bedrijven krijgt ermee te maken en niet alleen grote bedrijven zijn slachtoffer.

Strengere richtlijnen voor logistieke bedrijven

De NIS2-richtlijn (Network Information Security) verplicht logistieke bedrijven om hun digitale veiligheid te versterken, aangezien de sector nu wordt aangemerkt als essentieel.

Praktische inzichten en concrete handvaten

Tijdens deze ontbijtbijeenkomst delen drie deskundige sprekers praktische inzichten over het belang van cybersecurity en geven zij handvatten om u hierbij te helpen.

Programma:

Moderator: Sjel Wijngaards, voorzitter Logistiek Platform Roosendaal

7.30 uur Inloop met ontbijt

7.45 uur Start bijeenkomst, met presentaties van:

  • Oorlog aanjager van Nederlandse cyber(on)veiligheid? Hoe onveilig is het?
    door Generaal-Majoor b.d. drs. Pieter Cobelens
  • Aan de slag met de nieuwe Cyber beveiligingswet; NIS2!
    door Henk Bijsterbosch, Samen Digitaal Veilig
  • Inkijk in de wereld van cybercrime: ervaringen en voorbeelden uit de logistieke sector
    door Peter Lahousse, ethisch hacker
  • Tips en Tools door PVO Brabant-Zeeland

10.00 uur Gelegenheid tot napraten en netwerken

10.30 uur Einde

Generaal-Majoor b.d. drs. Pieter Cobelens

Pieter Cobelens is een expert in defensie en nationale veiligheid en voormalig directeur van de MIVD. Na zijn militaire carrière heeft hij zich toegelegd op zijn persoonlijke missie: Nederland op eigen kracht cybertechnisch veilig maken.

Henk Bijsterbosch – Samen Digitaal Veilig

Henk Bijsterbosch gaat tijdens zijn presentatie nader in op de NIS2 richtlijn. Hij bespreekt wat NIS2 inhoudt, wie eraan moet voldoen en hoe u de benodigde certificeringen kunt behalen. Daarnaast geeft hij tips voor het effectief beheren van uw toeleveringsketen.

Peter Lahousse – Ethisch hacker

Met jarenlange ervaring in cybercriminaliteit en het darkweb, werkt Peter Lahousse samen met politie, gemeenten en bedrijven om de digitale wereld veiliger te maken. Zijn missie is om bewustwording te vergroten en preventie te bevorderen door het delen van kennis en het bieden van praktische tools. Hij is ook de oprichter van Cybercrimeinfo.nl.

Locatie

Otium Hotel
De Stok 6
4703 SZ Roosendaal

Bent u erbij?


Laat u ons weten of u ( of uw bedrijfsspecialist ) aanwezig bent door te antwoorden op deze e-mail? Kent u collega’s die ook geïnteresseerd zijn? Stuur deze uitnodiging gerust door en zet ons secretariaat in de cc.


Met vriendelijke groeten en graag tot 31 oktober!


Sjel Wijngaards
Voorzitter

Uitnodiging verbindingsbijeenkomst 23 sept & 10 okt

verbinding tussen onderwijs en bedrijfsleven

Verbinders van het Markland en Munnikenheide College

Beste bedrijfscontactpersonen,

Het schooljaar is weer van start. We gaan graag met jullie het gesprek aan over samenwerken in de regio West-Brabant Midden. Binnenkort staan de volgende bijeenkomsten gepland:  Graag nodigen wij jullie uit op:maandag 23 september 16:00 – 18:00 uur, Markland locatie Oudenboschdonderdag 10 oktober 16:00 – 18:00 uur, Munnikenheide College locatie Etten-Leur
Het wordt de gelegenheid om de verbinding tussen onderwijs en bedrijfsleven te versterken in de regio West-Brabant Midden. Het inhoudelijke programma wordt later gedeeld (uiterlijk 1 week vooraf).  
 
Aanmelden: 
Aanmelden kan door op onderstaande oranje button knop te klikken. Je ontvangt bij aanmelding een outlook agenda verzoek voor de bijeenkomst.  

Voor een sfeerimpressie van de Verbinders van, klik hier!

Graag tot dan!

Met vriendelijke groet,

Inge Schillemans en Miriam Jakobs
Bedrijfsverbinders Markland en Munnikenheide College

SAVE THE DATE; do 27 juni, van 15.05 tot 18.15

Associate degrees Academie bestaat 5 jaar

Komende zomer staan we daar uitgebreid bij stil met een feestelijk programma. Een terugblik en samen vooruitkijken naar de toekomst met alle bestuurders en partners uit het onderwijs en werkveld, hoort daar natuurlijk bij. Daarom vragen we je om donderdag 27 juni, van 15.05 tot 18.15 uur te reserveren in je agenda.

We hopen dat je komt, want dat we dit eerste lustrum kunnen vieren, is mede dankzij jou.

Laat ons weten dat je komt
We werken hard aan een mooi programma. Hiervoor is het fijn als we weten of je erbij bent op 27 juni. Klik hier om aan te melden. De officiële uitnodiging en het definitieve programma volgen half april.

TotalEnergies en H2point openen een waterstoftankstation in Roosendaal

Een nieuw waterstoftankstation voor lichte en zware voertuigen

Het nieuwe publiek toegankelijke waterstoftankstation bevindt zich aan de Aanwas, bij afrit 20 van de A17 in Roosendaal. Het levert waterstof (H2) met een druk van 700 bar, geschikt voor personenauto’s en andere lichte voertuigen, en 350 bar, voornamelijk gebruikt voor zware voertuigen zoals bussen en vrachtwagens. Verder heeft het station vier 300 kW oplaadpunten voor snelladen van elektrische vrachtwagens en personenauto’s.

Het waterstoftankstation in Roosendaal is het resultaat van een samenwerking tussen TotalEnergies in Nederland en H2point en maakt deel uit van het heavy duty netwerk van waterstoftankstations dat TotalEnergies momenteel ontwikkelt in Europa. Het is ook de planning dat dit station deel uit gaat maken van de aangekondigde joint venture met Air Liquide, die tot doel heeft om in de komende jaren meer dan 100 waterstofstations voor zware voertuigen te realiseren op belangrijke Europese wegen – voornamelijk in Frankrijk, de Benelux en Duitsland.

Het nieuwe waterstoftankstation is mogelijk gemaakt door financiële steun van de Nederlandse overheid en de Europese Unie. Er is gebruik gemaakt van een financiële stimuleringsbijdrage uit de DKTI-regeling, waarmee de Nederlandse overheid projecten in duurzame mobiliteit ondersteunt, waaronder de bouw van waterstoftankstations. Daarnaast is er Europese financiering verkregen vanuit BENEFIC, een grensoverschrijdend en innovatief project voor de ontwikkeling van laad- en tankinfrastructuur voor alternatieve brandstoffen voor vervoer.

Bron: TotalEnergies

METERS MAKEN MET DATA

Hoe staat het met de digitale conditie van jouw bedrijf?

De ontwikkelingen op het gebied van supply chain automatisering en data nemen een enorme vlucht. Het is als (MKB) bedrijf amper bij te houden welke acties je het
beste op kunt pakken om je bedrijf te digitaliseren en in te spelen op de behoefte van de markt en personeel.

Ervaring uit de afgelopen jaren leert dat digitalisering onontbeerlijk is om je bedrijf toekomstbestendig(-er) te maken. Om als bedrijf hierin meters te maken, is het belangrijk om de huidige digitaliseringsstaat van je bedrijf in kaart te kennen. En op basis hiervan, kun je relevante next steps benoemen.

Met de supply chain digitaliseringsscan breng je in kaart waar jouw onderneming staat op het gebied van digitalisering. De scan richt zich op data en ICT op het gebied van warehousing en transport. Met behulp van een statusdashboard en een bondig actieplan ga je met LCB in gesprek over de uitkomsten en implementatie.

Interesse in de supply chain digitaliseringsscan?

Neem dan contact op met:
Bas Holland
holland.b@lcb.nu | 06 – 13 51 14 44
Eveline van der Vooren
vooren.e@lcb.nu I 06 – 17 49 86 02

Of met je vaste contactpersoon van REWIN

SAVE THE DATE Actiemiddag ‘Waterstofkansen in Brabant’ 25-01-2023

Locatie:
Het Provinciehuis

in ’s-Hertogenbosch

Datum:
Woensdag 25 januari 2023

v.a. 15.00 uur

Actiemiddag ‘Waterstofkansen in Brabant’

Woensdag 25 januari 2023 v.a. 15.00 uur in het Provinciehuis in ’s-Hertogenbosch

Geïnspireerd door deskundige sprekers gaan wij met elkaar in gesprek over de kansen voor waterstof in Brabant. Het accent ligt op de kansen voor de industrie en de logistiek en (zwaar) transport. Maar ook wordt ingegaan op belangrijke randvoorwaarden, zoals de infrastructuur voor waterstof en de decentrale produktie van groene waterstof.

Organisatie samen met VNO-NCW BrabantZeeland U kunt zich alvast aanmelden: academy@vnoncwbrabantzeeland.n

UITNODIGING Dag van de ondernemer Roosendaal 2022

16 november vanaf 19:00 uur Dag van de ondernemer! Ondernemen is topsport. Iedere dag weer leveren jullie als ondernemers topprestaties en daarom willen wij jullie, namens de gemeente Roosendaal, graag in het zonnetje zetten tijdens het jaarlijkse netwerkevent.

Security in Roosendaalse Logistiek

Donderdag 13 oktober jl. was er een bijeenkomst over Security in Roosendaalse Logistiek waarbij burgemeester Han van Midden de opening speech heeft verzorgd.

Het was een geslaagde bijeenkomst die door het Platform voor Veilig Ondernemen, in samenwerking met het Logistiek Platform Roosendaal, is verzorgd …

Uitnodiging netwerkbijeenkomst
14 november

Netwerkbijeenkomst

Regio West-Brabant Midden

Beste geïnteresseerde, 

Op 14 november 2022 organiseren we voor Sterk Techniekonderwijs regio West-Brabant Midden weer een nieuwe netwerkbijeenkomst.

Dit keer met gastspreker Rens van de Vorst en veel tijd om concreet te netwerken.

Datum: 14 november 2022
Tijd: 16.00 tot 17.30 uur
Locatie: AM&TS, Aviolandalaan 35, Hoogerheide

We hopen je dit keer weer te zien.
Aanmelden kan via deze link en tot uiterlijk 7 november.

Voor de aanmelding bij de beveiliging van het terrein is het erg belangrijk dat je in het formulier je voor- en achternaam correct invult. 

Ps. Zorg dat je je 14 november uiterlijk om 15.45 uur meldt bij de beveiliging om in te checken.

Met vriendelijke groet,
Marjolein van der Velden en Sanne Ligtvoet
Accountmanagers STO WBM

Rens van de Vorst 

Rens van de Vorst combineert een gefundeerd inzicht in de principes achter technologie met vurige stand-up comedy, met maar één doel: ons na laten denken over onze relatie met technologie. Maakt technologie ons leven beter? Weten we wel wat beter is? Waarom is ‘datagedreven’ een slecht idee? Rens schuurt, vermaakt én inspireert.

Uitnodiging netwerkbijeenkomst
12 september

Beste geïnteresseerde, 

We nodigen je graag alvast uit voor de eerstvolgende netwerkbijeenkomst van STO West-Brabant Midden. Tijdens onze netwerkbijeenkomst gaan we naar de vijf thema’s uit onze regio kijken: biobased toepassingen in de bouw, energietransitie & duurzaamheid, smart farming, smart logistics en smart mobility.

Datum:  12 september 2022
Tijd:      16.00-17.30
Locatie: Bouwschool Breda, Biesdonkweg 31, 4826 KS Breda

We hopen je daar te zien!

Aanmelden kan via deze link.

Met vriendelijke groet,
namens Techniektalenten
Sanne Ligtvoet