Bouw mee aan leeromgevingen die de brug vormen tussen onderwijs en arbeidsmarkt

Donderdag 27 mei 2021 | 13-17 uur

Help jij jongeren op weg naar de arbeidsmarkt? Wil je het leerpotentieel van jongeren vergroten en de stap van onderwijs naar arbeidsmarkt helpen verkleinen? Mis dan het startmoment van het GHLOBO-project niet! GHLOBO (Grensoverstijgende Hybride leeromgevingen in het BeroepsOnderwijs) is een samenwerking tussen provincie Antwerpen, Curio en de Karel de Grote Hogeschool.

GHLOBO focust zich op hybride leeromgevingen. Hybride leren vermengt leervormen en -omgevingen van de schoolbanken met die van de beroepspraktijk. Op deze manier kan de overgang van het klaslokaal naar de werkvloer vlotter verlopen.

GHLOBO richt zich specifiek op de zorg, logistiek en energietransitie en wil voor deze sectoren sterke hybride leeromgevingen vormgeven en verduurzamen. Stap jij mee aan boord?

Wat mag je op 27 mei verwachten?

  • Laat je onderdompelen in een boeiend bad over hybride leeromgevingen.
  • Volg sessies over co-creatie in hybride leeromgevingen.
  • Laat je inspireren door ervaringsdeskundigen uit de praktijk.
  • Maak deel uit van een boeiend lerend netwerk.

Programma

13 uurVerwelkoming en dubbelinterview Kathleen Helsen – gedeputeerde provincie Antwerpen Rob Neutelings – voorzitter raad van bestuur Curio
13.25 uurKeynote dr. Ilya Zitter – expert leeromgevingen in het beroepsonderwijs Q&A De Leermeesters – experts in het ontwerpen van hybride leeromgevingen
14.15 uurParallelsessie 1 –        inspiratiesessie: leergemeenschappen en lerende netwerken slim organiseren
dr. Kendra Geeraerts – KdG/Agoria –        praktijkervaringen over hybride lerende netwerken
 Pauze
15.05 uurParallelsessie 2 –        inspiratiesessie: leergemeenschappen en lerende netwerken slim organiseren
dr. Kendra Geeraerts – KdG/Agoria –        praktijkervaringen over hybride leeromgevingen
 Pauze
16 uurPanelgesprek Met: Lon Holtzer (Vlaams Zorgambassadeur), Jeroen Franssen (arbeidsmarktexpert Agoria VL), Rob Neutelings (voorzitter RvB Curio NL) en Mark Tellendonk (arbeidsmarktexpert logistiek SBB NL)
16.50 uurSlotwoord en vooruitblik

Praktisch

Wanneer? Donderdag 27 mei, 13 – 17 uur

Voor wie? Ondernemers, onderwijsverstrekkers en beleidsactoren werkzaam in de zorg, logistiek of energietransitie die een vlotte doorstroom van jongeren naar de arbeidsmarkt willen realiseren.

Inschrijven? Deelnemen is gratis. Schrijf je voor 25 mei in via deze link. Je ontvangt een dag op voorhand de link naar het startevent. Het volledige programma vind je terug op onze eventpagina.

Nog een vraag vooraf?

Sara Van Waes M sara.vanwaes@provincieantwerpen.be T +32 3 240 58 62  

Ward Nouwen M ward.nouwen@provincieantwerpen.be T +32 3 240 52 51

GHLOBO is een samenwerkingsverband tussen de Provincie Antwerpen, Curio en Karel de Grote Hogeschool. Het GHLOBO-project wordt ondersteund door Interreg Vlaanderen-Nederland en de provincies Noord-Brabant en Antwerpen. Ontdek via deze webpagina hoe GHLOBO aan de slag gaat met lerende netwerken en concrete pilots in de drie verschillende sectoren.